U 19 gradova u BiH pojavili se plakati "Dobrodošli u Herceg-Bosnu"

Foto: Sarajevo-x.com

U NEKOLIKO gradova u Bosni i Hercegovini jutros su osvanuli plakati "Dobro došli u Herceg-Bosnu", na kojima se nalazi i grb nekadašnje Herceg-Bosne, javlja Sarajevo-X.

Odgovornost za lijepljenje plakata koji su se pojavili u Orašju, Odžaku, Kiseljaku, Fojnici, Busovači, Jajcu, Vitezu, Novom Travniku, Kreševu, Žepču, Uskoplju, Mostaru, Čapljini, Posušju, Tomislavgradu, Čitluku, Ljubuškom, Stocu i Neumu u priopćenju za medije preuzela je grupa Hrvata koja se predstavlja pod imenom "Herceg-Bosna".

"Na akciju 'Oživimo Herceg-Bosnu' odlučili smo se kako bi ukazali na neravnopravan položaj Hrvata u državi. Nezadovoljstvo kod Hrvata u BiH traje već duže vremena, a posebno je vidljivo u proteklih godinu dana, jer čak godinu dana nakon održanih izbora BiH nema vlast na državnoj i županijskoj razini. Ono što Hrvate najviše boli jeste činjenica da drugi biraju predstavnike iz reda hrvatskog naroda, pa je tako za hrvatskog člana tročlanog predsjedništva BiH izabran Željko Komšić, koji je pobijedio isključivo bošnjačkim glasovima, jer je osvojio više glasova nego što ima Hrvata u BiH", navodi se u priopćenju.

Također tvrde da su već više puta ukazivali na svoje nezadovoljstvo, te da žele osnivanje trećeg entiteta, ustroj BiH kroz više federalnih jedinica, kao i kanal na hrvatskom jeziku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara