Umrla najbogatija žena na svijetu

Umrla najbogatija žena na svijetu

Foto: Hina

LILLIANE Bettencourt, nasljednica kozmetičke tvrtke L'Oreal i najbogatija žena na svijetu prema Forbesovu popisu, umrla je u dobi od 94 godine u noći na četvrtak, objavila je njezina obitelj.

"Liliane Bettencourt umrla je ove noći u svom domu, a 21. listopada bio bi joj 95. rođendan. Moja majka je mirno otišla", napisala je u priopćenju Francoise Bettencourt Meyers.

Na čelu tvrtke koju je američki časopis Forbes 2017. procijenio na oko 40 milijarda dolara, Lilliane Bettencourt je bila najbogatija žena na svijetu i na 14. mjestu najbogatijih osoba.

Alzheimerova bolest

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bolovala je od Alzheimerove bolesti i 2012. se povukla iz javnog života, a iste je godine otišla iz upravnog vijeća L'Oreala i prekinula sve vodeće uloge u tvrtki.

Obiteljski holding Thetys kojim predsjeda njezina kći Francoise, većinski je dioničar L'Oreala s 33,05 posto udjela 31. prosinca 2016.

Sudski procesi

U drugom priopćenju je glavni ravnatelj L'Oreala Jean-Paul Agon izrazio "beskrajnu tugu" nakon objave smrti Liliane Bettencourt.

Posljednjih godina njezino je ime bilo povezano sa sudskim procesima nakon što su neki bliski suradnici osuđeni za zloporabu povjerenja na štetu milijarderke, krhkog mentalnog zdravlja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara