u akciji "hvala ti moj dobri anđele" rješavaju se potrebe 80-tero osoba s invaliditetom

U sklopu akcije "Hvala ti moj dobri anđele vaša pomoć za našu svakodnevicu", koju je pokrenuo Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida (HSUTI), zahvaljujući prikupljenom novcu trenutno se rješavaju potrebe 80tero od 102 osobe s invaliditetom koje su obuhvaćene akcijom, priopćeno je danas iz HSUTIa.

Potrebe tih osoba su brojne i različite, a odnose se na nabavke specijalnih pomagala, rješavanje zdravstvenih i novčanih teškoća te prilagodbu stambenih objekata njihovim potrebama.

Jedna od osoba za koju je osigurano potrebnih 100.000 kuna jest 16-godišnji Damjan Lisska, kojemu je potrebna ugradnja dizala za ulazak u obiteljsku kuću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Damjan je nesretnim slučajem stradao u lipnju 2003. i nakon amputacija donjih dijelova nogu postao je tjelesni invalid. Nakon uspješne rehabilitacije ponovno samostalno hoda uz pomoć proteza.

Donacije za Damjana Lissku dali su, među ostalim, tvrtke Lura, McDonald's i Zagrebačko kazalište mladih koje je prikupilo novac od prodaje umjetničkih radova na Božićnom sajmu.

(Hina) pp/xmt ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara