U akciji protiv građevinske mafije uhićen gradonačelnik Zrenjanina

MUP SRBIJE potvrdio je danas da policija provodi široku akciju u borbu protiv suzbijanje "građevinske mafije" u Zrenjaninu, javljaju srpski mediji.

Među uhićenima se nalazi i gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević, koji je zajedno s još deset osoba odveden u pritvor. Uhićeni su i načelnik Odjeljenja za urbanizam u Zrenjaninu Nikola Halas, bivši predsjednik tenderske komisije Bratislav Tomić, direktor zrenjaninske turističke organizacije Milan Milošev i odvjetnik iz Zrenjanina Đorđe Matić.

Također su uhićeni i investitor iz Beograda Bojan Selimović i beogradski poduzetnik Branko Savković, zatim vlasnik novosadske agencije za fizičko - tehničko osiguranje "Gvozden", Uglješa Grgur te službenici "Gvozden" osiguranja Vladan Racić, Biljana Stajkić i Marijana Šarenac.

Poduzetnike, gradske dužnosnike i djelatnike "Gvozdena" se sumnjiči da su prema unaprijed dogovorenim uvjetima, a suprotno zakonu i po znatno nižim cijenama od tržišnih, od zrenjaninskih gradskih vlasti u dugoročni zakup na 99 godina dobivali gradsko građevinsko zemljište na najatraktivnijim lokacijama užeg centra Zrenjanina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kasnije su te lokacije po znatno višim cijenama prodavali drugim pravnim osobama, navodi se u MUP-u Srbije.

Također skupina je, izbjegavajući zakonske propise i prilagođavajući uvjete tendera, dodjeljivala poslove fizičkog i tehničkog osiguranja svih javnih manifestacija i skupova kao i svih objekata grada Zrenjanina, agenciji "Gvozden" i to uz mnogo veću novčanu nadoknadu nego što bi to bilo da je provedena propisana zakonska procedura.

Tako su na štetu gradskog proračuna ostvarili imovinsku korist veću od 3,5 milijuna eura. Svih 11 osumnjičenih osoba bit će privedeno dežurnom istražnom sucu Posebnog odjeljenja Okružnog suda u Beogradu.

R.I.
Foto: Blic (Arhiva)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara