U Aljmašu proslavljeno Tijelovo misom i procesijom s posvećenim kipom Gospe od Utočišta

BLAGDAN Tijelova danas je svečano proslavljen u Aljmašu misnim slavljem i procesijom s kipom aljmaške Gospe od Utočišta, koji je Sveti Otac okrunio i posvetio na euharistijskom slavlju u Osijeku.

Misu i procesiju predvodio je aljmaški župnik Ante Markić, upravitelj Svetišta Gospe od utočišta.

Kako još nije završena nova crkva Gospe od Utočišta, koja se gradi na mjestu stare crkve iz 1704. do temelja srušene u srpskoj agresiji, misa je održana u bivšoj kino-dvorani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kip Gospe spašen je iz srušene crkve uoči Dana mrtvih 1992. godine, a jučer je donesen u Aljmaš iz đakovačke katedrale, gdje je bio izložen nekoliko dana.

Nakon procesije Aljmašana s kipom aljmaške Gospe, vjernici su prvi puta obišli novu crkvu gdje je, u okviru završnih radova, prije nekoliko dana postavljen oltarni vitraj veličini 4 x 3,5 metra, rad akademskog slikara Vladimira Meglića.

"Današnji blagdan Tijelova u Aljmašu proslavljamo pred sam završetak aljmaške crkve i to na poseban način, s kipom naše Gospe koji je svojom rukom okrunio i blagoslovio Sveti Otac. To je dokaz da smo mržnjom uništeno ljubavlju izgradili i da je budućnost pred ovim mjestom koje je prošlo teške ratne dane", rekao je župnik Markić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara