U Amsterdamu prva uhićenja zbog virtualne krađe

NIZOZEMSKA će policija optužiti petero tinejdžera zbog "virtualne krađe" namještaja iz soba hotela Habbo, popularne internetske stranice za mlade, javlja engleski Telegraph.

Policajci vjeruju kako je uhićenje jednog od online kradljivaca, 17-godišnjaka osumnjičenog za kompjuterske prevare i krađu i ispitivanje još četvorice 15-godišnjaka presedan za policijske akcije vezane uz internet.

Glasnogovornik amsterdamske policije potvrdio je kako je istraga započela nakon što je jedan od tinejdžera osumnjičen za krađu 2.800 funti vrijednog virtualnog namještaja koji je plaćen stvarnim novcem.

"Namještaj možda nije prisutan kao fizički objekt ali predstavlja vrijednost i mi smatramo kako je riječ o krađi", rekao je glasnogovornik.

Tinejdžerska je banda osumnjičena za pomicanje namještaja u njihove kompjuterske hotelske sobe nakon što su druge korisnike prevarili i koristili njihova upisna imena i lozinke.

Internetska stranica, koji ima mjesečno oko 6 milijuna posjetioca, popularan je među tinejdžerima širom svijeta. Korisnici imaju mogućnost stvoriti likove ili dekorirati svoje virtualne hotelske sobe dijelovima pokućstva koje kupe pravim novcem.

J.Da.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara