U Beču predstavljena knjiga "Dubrovnik" Brigitte Breth

U BEČKOJ Kući industrije predstavljena je knjiga "Dubrovnik" bečke novinarke Brigitte Breth i hrvatskog fotografa Renca Kosinožića.

Hrvatsko-austrijske veze vrlo su isprepletene. Dvije prijateljske države ne povezuju samo povijesne spone nego u sadašnjosti dobra gospodarska suradnja te zajednička budućnost u ujedinjenoj Europi, rekla je savjetnica za jugoistočnu Europu u Udruzi austrijske industrije Ilse Rein.

Naglasila je da austrijski ulagači "ulažu u toj prekrasnoj državi s više od tisuću otoka", jer vjeruju u njezin pozitivan razvoj. Po njezinim riječima Hrvatska je omiljeno turističko odredište Austrijanaca, u kojoj će uskoro mnogi od njih provesti odmor.

Knjiga "Dubrovnik - Šetnja kroz Raguzu" djelo je dvaju različitih autora koje povezuju zajednički projekti - portret Dubrovnika i njegove okolice, rekla je sinoć na predstavljanju u ime nakladnika "Carinthia" Karin Waldner-Petutschnig.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotograf Renco Kosinožić prikazuje na fotografijama ugođaj i ozračje dubrovačkog kraja, a bečka novinarka i fotografkinja Brigitte Breth nadopunjuje tu izvanrednu ljepotu toplim i punim ljubavi zanimljivim tekstom o posebnostima i ljepotama Dubrovnika i okolice, nekad i danas.

Čitajući tekstove iz knjige, autorica Breth istaknula je da su opojni mirisi kadulje i ruzmarina te akvamarina, plavih uvala i td. najbolji poziv za odmor u Dubrovniku i njegovoj okolici, poluotoku Pelješcu, Konavlima, Lokrumu, Lopudu, Koločepu, Mljetu...

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara