Austrijskom komičaru prijete smrću zbog "Pansiona Fritzl"

VEČERAS će u Beču biti premijerno izvedena satirična kazališna predstava o Josefu Fritzlu, a sve će se odvijati pod budnom policijskom paskom s obzirom da je autor proteklih tjedana s više strana dobio prijetnje smrću.

"Dobio sam anonimne prijetnje, vandalizirana je fasada kazališta, a ljudi su uklanjali reklamne plakate za predstavu", rekao je britanskom Daily Telegraphu kontroverzni austrijski komičar Hubsi Kramar, koji je postao slavan kad je se pojavio u bečkoj Operi maskiran u Adolfa Hitlera zbog čega je završio "na hlađenju" u policijskoj postaji.

Iako su sve ulaznice za premijeru već prodane (a većinu su ih kupili pripadnici medija), Kramer je morao angažirati privatnu zaštitarsku službu jer nije mogao garantirati sigurnost glumačkom ansamblu i tehničkom osoblju. "Sve je to rezultat negativne medijske kampanje. Novinari su odmah pretpostavili kako je riječ o incestuoznoj komediji koja ismijava žrtve užasne tragedije, ali to nije slučaj", kaže autor predstave koja se izvorno trebala zvati "Pansion Fritzl: Podrumska sapunica", ali zbog pritiska javnosti naziv je ublažen u "Pansion F: Ultimativna medijska satira".

"Ovaj se komad zapravo bazira na medijskom praćenju slučaja Fritzl, to je satira koja se bavi javnom percepcijom zločinca i žrtava, te kulminira tragedijom izazvanom ulogom medija i politike", tvrdi Kramar. No, austrijski političari, kao i pojedini mediji, inzistiranju da se predstava zabrani s obzirom da se radi o, kako kažu, "pokušaju zarade na patnjama obitelji Fritzl".

P.V.
Foto: hubsikramar.net

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara