U Belgiji više od 3000 umrlih od koronavirusa

U Belgiji više od 3000 umrlih od koronavirusa
Foto: EPA

BROJ umrlih u pandemiji covida-19 utrostručio se u osam dana u Belgiji, gdje je registrirano 3019 smrtnih slučajeva, prema posljednjem službenom priopćenju javno-zdravstvenih vlasti u petak.

U posljednja 24 sata umrlo je 496 ljudi, a u taj broj uključena je i 171 osoba preminula između 18. i 31. ožujka u domovima umirovljenika u Flandriji, navodi se u priopćenju.

Broj umrlih se utrostručio u osam dana uglavnom zbog kasnijeg evidentiranja smrtnih slučajeva u umirovljeničkim domovima u zemlji s 10 milijuna stanovnika.

Većina smrti, 57 posto, zabilježena je u bolnicama, a 40 posto u domovima za starije i nemoćne.

Nakon provedenih laboratorijskih testova broj zaraženih je u 24 sata narastao s 24.903 na 26.667.

Flandrija je najzahvaćenija, s 58 posto slučajeva prema 30 posto u Valoniji i 11 posto u Bruxellesu.

Između 15. ožujka i 9. travnja 10.356 oboljelih je došlo u bolnice i 993 je trebalo respiratore. Tijekom istog razdoblja 5568 osoba je izašlo iz bolnica, dodaju vlasti koje su ponovile upute ograničenja kretanja tijekom Uskrsa.

Vlada Sophie Wilmes treba odlučiti sljedeće srijede hoće li produljiti mjere ograničenja kretanja ili ih postrožiti na temelju preporuka epidemiologa.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara