U Bestovju ubijena starica i teško ranjena 56-godišnjakinja

U OBITELJSKOJ kući u Bestovju pokraj Samobora sinoć je ubijena 85-godišnja Agata Deščak, a nekoliko sati kasnije nedaleko od te kuće njezin je susjed na ulici iz pištolja teško ranio 56-godišnju Mariju K., izvijestila je danas zagrebačka policija koja sumnja da je susjed počinio oba zločina.

Policija nije otkrila identitet 35-godišnjeg susjeda koji je nakon ranjavanja Marije K., oko 23 sata, pobjegao u svoju kuću u Ulici braće Ribar na kućnom broju 50, nedaleko od kuće u kojoj je u ranim večernjim satima iz vatrenog oružja ubijena Agata Deščak.

Nakon zločina policija je opkolila kuću osumnjičenog koji se nakon tri sata pregovora predao policiji.

´Policija sumnja da je uhićeni počinio oba kaznena djela, no za sada se to ne može sa sigurnošću tvrditi jer kriminalistička obrada još nije završena´, izjavila je glasnogovornica zagrebačke policije Stanka Saraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nekoliko sati nakon ubojstva starice u Ulici braće Ribar na kućnom broju 60, osumnjičeni je oko 23 sata na ulici kod kućnog broja 45 susreo Mariju K. i zatražio od nje cigaretu. Kada mu je odgovorila da ne puši, osumnjičeni je izvukao pištolj i ispalio joj hitac u glavu.

Osumnjičeni je zatim pobjegao u svoju kuću, gdje se u 2,10 sati predao samoborskim policajcima i interventnoj policiji, koji su ga preventivno vezali i doveli u postaju, kazala je Saraja.

Teško ranjena Marija K. prevezena je u Zagreb u KB Sestre milosrdnice, a zatim u KB Dubrava, gdje je utvrđeno da joj je prostrijeljena čeljust i ustrijeljeno desno rame.

Saraja je dodala da je, uz ekipu za očevid kriminalističke policije, na mjesto događaja izašao i istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara