KORONAVIRUS

U BiH 183 novozaraženih, umrlo sedmero ljudi

U BiH 183 novozaraženih, umrlo sedmero ljudi
Foto: EPA

U BOSNI I HERCEGOVINI u ponedjeljak su potvrđena 183 nova slučaja zaraze koronavirusom, a sedam je osoba umrlo od posljedica zaraze, objavile su zdravstvene vlasti. 

Entitetski zavodi za javno zdravstvo izvijestili su kako je u Federaciji BiH testirano 527 uzoraka, od kojih je 158 bilo pozitivno, dok je u Republici Srpskoj testiranje provedeno na 390 uzoraka, a zaraza je potvrđena u 14 slučajeva. U distriktu Brčko, koji objavljuje zasebne podatke, bilo je jedanaest novozaraženih.

Najviše novozaraženih i u protekla 24 sata bilo je na području Sarajeva, gdje su zabilježena 74 slučaja.

Podaci pokazuju kako je broj novozaraženih dvostruko manji u usporedbi s dnevnim prosjekom prošlog tjedna.

Laboratoriji su tada gotovo svakodnevno bilježili više od 300 novih slučajeva zaraze, najviše od pojave koronavirusa u zemlji.

Ukupni broj potvrđenih slučajeva u BiH od ožujka sada je veći od 10.500, a broj umrlih je 294.

Zdravstvene vlasti nisu najavile nikakve dodatne mjere s ciljem ograničavanja širenja epidemije, ali neprekidno pozivaju stanovništvo na pridržavanje postojećih, prije svega održavanja fizičke udaljenosti i nošenja zaštitnih maski.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara