U BiH novi rekord, 316 novozaraženih u protekla 24 sata

U BiH novi rekord, 316 novozaraženih u protekla 24 sata
Foto: Armin Durgut/PIXSELL

NOVIH 316 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je u subotu u Bosni i Hercegovini, izvijestili su tijekom dana entitetski zavodi za javno zdravstvo.

Ovaj najveći rast broja zaraženih u jednom danu u BiH od pojave koronavirusa potvrđen je nakon što je u protekla 24 sata u laboratorijima testirano nešto više od 1500 uzoraka.

Zaraza je pri tom potvrđena kod 197 osoba s područja Federacije BiH te kod 119 iz Republike Srpske.

U petak je bilo 310 novozaraženih.

Pojedinačno je najveći broj novozaraženih u Sarajevu, gdje je potvrđeno 60 takvih slučajeva, a slijedi Banja Luka s 27 novozaraženih.

Nove mjere

U BiH su na snazi pojačane mjere higijensko-epidemiološke zaštite uz zabranu okupljanja više od 50 osoba.

Od ponoći je stupila na snagu i odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite Hrvatske po kojoj je osobama s putovnicom BiH privremeno zabranjen ulazak u Hrvatsku uz iznimku onih koji imaju opravdani razlog. U takve se ubrajaju i turisti s potvrdama o uplaćenom smještaju, no i oni moraju posjedovati dokaz o provedenom PCR testiranju na koronavirus s negativnim rezultatom koji ne smije biti stariji od 48 sati. 

Osobe iz BiH s hrvatskom putovnicom u Hrvatsku mogu ulaziti bez ograničenja jer ih se tretira kao i sve druge državljane članica Europske unije, za koje nema restrikcija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara