U BiH počeli stizati materijali iz Haaga za suđenja

DRŽAVNO tužiteljstvo Bosne i Hercegovine potvrdilo je u četvrtak da su mu iz Haškog tužiteljstva počeli stizati sudski predmeti za osobe osumnjičene za ratne zločine, a čije će procesuiranje preuzeti utemeljeni Odjel za ratne zločine pri Državnom sudu BiH u Sarajevu.

Prvo suđenje u Odjelu za ratne zločine pri Državnom sudu BiH trebala bi početi potkraj siječnja ili početkom veljače ove godine, rekli su u Uredu za informiranje Državnog tužiteljstva BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Objašnjeno je kako državno tužiteljstvo BiH ima poseban dokument kojim su regulirani kriteriji za utvrđivanje osjetjivosti sudskih predmeta stiglih iz Haškog tribunala.

Na temelju tih kriterija državno tužiteljstvo BiH će odlučivati o kojem tipu predmeta se radi: vrlo osjetljivim kojim će se baviti državni sud BiH, ili osjetljivim koji će se prosljeđivati na procesuiranje županijskim sudovima u Federaciji BiH i okružnim sudovima u Republici Srpskoj, rečeno jeu Uredu za informiranje državnog tužiteljstva BiH.

Sudske vlasti u BiH već su objavile kako bi sudskim progonima u BiH moglo biti obuhvaćeno oko 10.000 osoba osumnjičenih za ratne zločine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara