U BiH zaplijenjena tona i pol duhana za prodaju na crnom tržištu

U BiH zaplijenjena tona i pol duhana za prodaju na crnom tržištu

Ilustracija: FaH (Na fotografiji nije događaj iz teksta)

VIŠE OD tone i pol duhana namijenjenog ilegalnom tržištu u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini zaplijenili su carinski inspektori u toj zemlji, potvrdili su iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH (UNO).

Akcija kodnog naziva ''Ronhill'' provedena je u mjestu Obudovac na području Tuzle, a ukupna vrijednost zaplijenjenog krijumčarenog duhana iznosi 170 tisuća konvertibilnih maraka (oko 87 tisuća eura).

Pronađeno je 1033 kilograma sitno rezanog duhana i 685 kilograma duhana u listu


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na temelju naloga koji je izdao Sud BiH inspektori su krijumčareni duhan otkrili tijekom pretrage obiteljske kuće i pomoćnih objekata na imanju u vlasništvu osobe inicijala P. P.

Pronađeno je 1033 kilograma sitno rezanog duhana bez trošarinskih markica i 685 kilograma duhana u listu.

P. P. će sukladno zakonu biti kazneno prijavljen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedopuštenog prometa proizvoda pod posebnim poreznim režimom.

Iz sjedišta UNO naveli su kako su inspektori njihova područnog ureda u Tuzli, uključujući i akciju  "Ronhill", uspjeli otkriti i zaplijeniti ukupno 1700 kilograma rezanog duhana, 685 kilograma duhana u listu, 5643 kutija švercanih cigareta te više od 55 tisuća komada ručno punjenih cigareta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara