U BINGOLU NEMA VIŠE PREŽIVJELIH, PROSVJEDI GRAĐANA

U gradu Bingolu, na istoku Turske, nakon snažnog potresa snage 6,4 stupnja po Rihterovoj ljestvici, gase se i posljednje nade da bi se mogao naći netko od preživjeli u ruševinama mnogih zgrada i kuća. L

Prema ocjenama spasilačkih ekipa, koje i dalje, nakon 75 sati od snažnog podrhtavanja tla danonoćno rade na raščišćavanju ruševina, izgledi da se pronadje netko od preživjelih su gotovo minimalni.

No, i pored toga, na snazi je naredba da se za žrtvama katastrofalnog pomicanja tla i dalje grozničavo traga. Dosad je iz ruševina izvučeno 164 poginulih, a broj ozlijedjenih premašio je 520 osoba. Medju poginulima je najviše učenika jednog bingolskog internata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
To je dovelo do velikog prosvjeda građana, pa i oštrih sukoba sa snagama reda, budući da se tražila izravna odgovornost za propuste u izgradnji učeničkog doma, ali i drugih objekata u gradu. Inače, zbog nepoštivanja građevinskih standarda, posebice ušteda na materijalu, srušena su 82 objekta, a više od 1100 teže ili lakše oštećeno. Premijer Recep Tayyip Erdogan je naredio provođenje istrage kako bi se utvrdili i kaznili krivci za navedene propuste.

U Bingolu još nema struje i vode, a pokidane su i telefonske veze. Građani se uglavnom hrane na pokretnim poljskim kuhinjama, gdje dnevno dobivaju po jedan topli obrok.

(Hina) sk sd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara