U Bizovcu počela radionica o kaznenom i građanskom postupku

U BIZOVAČKIM toplicama danas je počela radionica "Upravljanje glavnom raspravom u kaznenim i građanskim postupcima", koju organiziraju Centar za izobrazbu sudaca i drugih pravosudnih dužnosnika Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave te Američka odvjetnička komora, uz financijsku potporu Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

To je peta radionica takve vrste, namijenjena je prvenstveno mlađim prvostupanjskim sucima, a obrađuje pitanja kao što su priprema za učinkovito vođenje glavne rasprave, nadzor nad tijekom i trajanjem postupka te ispitivanje svjedoka i vještaka.

Danas započeta radionica odvijat će se u dva dijela: kazneni i građanski postupak, čiji su moderatori četvorica sudaca zagrebačkog i osječkoga županijskoga suda.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Centra za izobrazbu sudaca i drugih pravosudnih dužnosnika Alan Vajda kazao je kako se u suradnji s Vrhovnim sudom RH i Državnim odvjetništvom dogovara strategija edukacije za razdoblje od 2004. do 2006. godine, te da će se Ministarstvu financija uputiti prijedlog za odobravanje potrebnih sredstava.

"Na jesen počinjemo s izobrazbom sudaca glede primjene novog Prekršajnog zakona, imat ćemo edukaciju iz područja ljudskih prava, a nastojat ćemo pokriti sva ostala pravna područja, vezano i za primjenu novih propisa, poput Kaznenog zakona, Zakona o kaznenom postupku te Stečajnog zakona", rekao je Vajda.

Po njegovim riječima, ove je godine za izobrazbu pravosudnih dužnosnika osigurano 1,7 milijuna kuna, a na dosad održanim seminarima sudjelovalo je više od 500 općinskih sudaca i zamjenika općinskih državnih odvjetnika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara