U Bjelovaru pali dileri i proizvođači "skunka"

BJELOVARSKA policija zaplijenila je 240 grama marihuane "skunk" u akciji u kojoj je razbijena skupina proizvođača i preprodavača te droge. Istraga nad 14 osoba s šireg bjelovarskog područja počela je u prosincu prošle godine, a rezultirala je uhićenjem četvero sumnjivaca u protekla dva dana. Sva četiri muškarca saslušana su pred istražnim sucem, nakon čega su trojica zadržani u pritvoru pod optužbom za uzgajanje, prodavanje i posredovanje u prodaju marihuane.

Policija je provela 12 zapljena u kojima je pronađeno ukupno 238 grama, dok su u stanovima osumnjičenih pronađeni plinski pištolji, kao i drugo vatreno oružje i streljivo. Protiv dvije će osobe zbog toga biti pokrenut i postupak zbog kršenja Zakona o oružju, a jednog muškarca čeka kaznena prijava zbog neovlaštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.

"Skunk" je vrsta marihuane koja sadrži velike količine psihoaktivne supstance THC, a uzgaja se pod posebnim umjetnim osvjetljenjem, te joj se dodaju kemikalije zbog čega ima jači učinak od normalne "trave", kao i vrlo intenzivan miris zbog kojeg je nazvana "skunk" (na engleskom tvor). Policija smatra kako je cijena jednog grama ove droge na ulici oko 100 kuna.

J.C.
Foto: Arhiva

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara