KORONAVIRUS U SVIJETU

U Bosni i Hercegovini 304 nova slučaja zaraze koronavirusom

U Bosni i Hercegovini 304 nova slučaja zaraze koronavirusom
Ilustracija: Armin Durgut/PIXSELL

U BIH su potvrđena 304 nova slučaja zaraze koronavirusom, a u Federaciji BiH na snagu su stupile dodatne restriktivne mjere čiji je cilj spriječiti ubrzano širenje infekcija.

Prema podacima iz entitetskih zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH testirano je 1016 uzoraka, a zaraza je potvrđena u 174 slučaja. U Republici Srpskoj testirali su 663 uzorka, a zarazu utvrdili u 130 slučajeva. U tom su entitetu od petka potvrđena i tri smrtna slučaja koja se mogu povezati sa zarazom koronavirusom.

Pojedinačno je najviše novih slučajeva zaraze u protekla 24 sata bilo na području Sarajeva gdje su 82 novozaražene osobe. Slijedi Banja Luka s 23 slučaja i Bijeljina s 19 novozaraženih.

Najviše 50 ljudi u zatvorenom prostoru

Ukupni broj zaraženih u BiH od početka epidemije sada je blizu deset tisuća.

Zdravstvene vlasti u BiH procijenile su kako su glavni razlog svakodnevnog troznamenkastog broja novozaraženih okupljanja većeg broja osoba koje pritom ne nose maske niti održavaju fizičku distancu.

Odlukom entitetskog kriznog stožera u Federaciji BiH stoga je od danas na snazi odluka po kojoj će se u zatvorenim prostorima moći okupljati najviše 50 osoba, a na otvorenome do stotinu.

Pri tome se moraju pridržavati zaštitnih mjera, odnosno nošenja maski i održavanja uzajamne udaljenosti od najmanje jednog metra.

Istodobno je ograničen i rad ugostiteljskih objekata pa će svi oni u Federaciji BiH ubuduće moći biti otvoreni najduže do 23 sata.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara