U Brezovici poginuo 28-godišnji motociklist

U PROMETNOJ nesreći u Brezovici noćas je poginuo 28-ogodišnji vozač motocikla marke "kawasaki" M.K., kada je zbog neprilagođene brzine na njegov prometni trak naletio 22-godišnji vozač osobnog automobila "vw corrado" J.R.

Do nesreće je došlo oko 1,10 sati kada je vozač automobila imotskih registarskih oznaka J.R. u Brezovičkoj cesti ušao u desni zavoj te zbog neprilagođene brzine prešao na suprotni kolnik i naletio na motocikl zagrebačkih oznaka, kojim je bez kacige upravljao M.K. Od siline udarca, oba vozila su odbačena u odvodni kanal.

Na mjestu nesreće smrtno je stradao motociklist M.K., a vozač automobila J.R. lakše je ozlijeđen i zadržan u bolnici. Protiv J. R. bit će podnesena kaznena prijava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je izvijestila i o nesreći koja je jutros izazvala gužve na autocesti Zagreb-Karlovac. Oko 7,15 sati kod izlaza za Jastrebarsko prevrnulo se manje teretno vozilo zagrebačkih oznaka zbog ispuštanja zadnje desne gume te se po kolniku rasuo pijesak i vapno. U nesreći je ozlijeđen i prevezen u karlovačku bolnicu jedan od dvojice putnika teretnog vozila, makedonski državljanin s boravkom u Hrvatskoj.

Teretno vozilo se prepriječilo preko oba prometna traka i obustavilo promet do dolaska prometne policije koja je promet pustila zaustavnim trakom. U 8,20 sati, nakon što je uz pomoć djelatnika Hrvatskih autocesta teretno vozilo dizalicom povučeno na desni prometni trak i zaustavnu traku, promet je krenuo krajnjom lijevom, odnosno preticajnom trakom.

Iako nije došlo do potpune obustave prometa, zbog velikog priljeva vozila stvorile su se višekilometarske kolone. U 9,17 sati nakon što je kamion maknut i cesta očišćena, promet je pušten po obje prometne trake.

No, kako je veći dio vozača stajao neko vrijeme u koloni, izašli su iz vozila te je to stvorilo dodatne gužve, pa kad je promet i krenuo vozači nisu na vrijeme ulazili u automobile i kretali što je stvorilo kolone i više od 10 kilometra, izvijestila je policija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara