U Brodosplitu porinut tanker za Šveđane

U BRODOSPLITU je danas porinut tanker za naftu i naftne prerađevine, koji se pod imenom "Stena Poseidon" gradi za za švedskog naručitelja Concordia Maritime AG.

Duljina tankera je 228,5 metara, širina
32,24m. metara, a nosivost 75000 brt. Brod će pokretati glavni motor Man - BW, 6S60 MC-C, 105 okr, snage 13560 kW.

U ime naručitelja porinuću su prisustvovali Per Labom te Bjorn Fagerstrom, a u ime splitskog brodogradilišta Goran Vukasović, direktor Brodosplit - Brodogradilišta. Blagoslov brodu udijelio je fra Zlatko Šafarić iz Apostolata mora.

Tanker "Stena Poseidon" drugi je brod iz PANAMAX programa ugovorenog za Šveđane.

Današnjim petim porinućem ove godine nastavlja se najavljeni pozitivan trend u svim segmentima proizvodnje, posebice održavanja rokova kao nužnog preduvjeta uspješnog poslovanja Brodosplita, kazao je Vukasović, spomenuvši da su svi radovi na navozu završeni za samo četiri mjeseca.

U priopćenju splitskog škvera navodi se kako su dosadašnja organizacijska i tehnološka poboljšanja rezultirala pozitivnim trendom u smanjivanju troškova u prvih šest mjeseci te je za očekivati da će splitski škver nakon provedenog cjelovitog restuktuiranja poslovati pozitivno te biti tržišno konkurentan.

Po porinuću na navoz je postavljena kobilica za Novogradnju 447 iz programa za domaću brodarsku tvrtku Tankerska plovidba d.d. iz Zadra

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara