U Bruxellesu nestala bivša manekenka i UN-ova veleposlanica

U Bruxellesu nestala bivša manekenka i UN-ova veleposlanica

BIVŠA manekenka i veleposlanica UN-a u borbi protiv genitalnog obrezivanja žena Waris Dirie nestala je u Bruxellesu, izvijestila je tamošnja policija.

43-godišnja Dirie je posljednji put viđena u srijedu u Bruxelessu, kada ju je policija vidjela da ulazi u taksi, kazao je njezin dugogodišnji menadžer Walter Lutschinger.

Lutschinger je kazao kako se zaista boje za manekenku, koja je međunarodnu slavu stekla kao model, sudjelujući u Chanelovim kampanjama, a pojavila se i u jednom od filmova o Jamesu Bondu. 1996. godine pokrenula je kampanju protiv genitalnog obrezivanja žena, kojega je i sama pretrpjela. Bivša manekenka porijeklom iz Somalije u knjizi "Desert Flower" progovorila je o tom neugodnom iskustvu.

Dirie je trebala održati govor o pravima žena na dvjema novinskim konferencijama, organiziranima od strane Europske Unije u Bruxellesu ovog tjedna.

I u Parizu nestala bivša manekenka i borac protiv genitalnog obrezivanja žena

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njezin nestanak uslijedio je tjedan dana nakon što je pariška policija u rijeci Seini pronašla tijelo 47-godišnje Katouche Niane, bivše manekenke koja se također bavila osvještavanjem javnosti o problemu genitalnog obrezivanja žena. Francuska policija je kazala kako autopsija nije pokazala znakove nasilne smrti te kako je manekenka možda slučajno pala u vodu. Niane se također vodila kao nestala nekoliko dana ranije.

Belgijska je policija danas izdala i službeno priopćenje o nestanku manekenke. Policija također traži i vozača taksija u kojeg je manekenka ušla. On ju je navodno nakon večernjeg izlaska vozao po Bruxellesu tražeći njezin hotel, budući da je ona zaboravila u kojem je odsjela.

Tijekom posjeta jednom od hotela, dok su policija i hotelsko osoblje provjeravali njezine podatke, manekenka je samo odšetala van ušavši u taksi. Kako svjedoče uposlenici hotela, Dirie je prije ulaska u taksi kazala kako mora kupiti cigarete. Svjedoci kažu i kako je u trenutku nestanka kod sebe imala vrlo malo novca te kako nije imala ni mobitel niti ikakve osobne isprave.

K.C.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara