U Budrovcima otvorena obnovljena i dograđena zgrada osnovne škole

U BUDROVCIMA pokraj Đakova danas je simboličnim presijecanjem vrpce otvorena obnovljena i dograđena zgrada Osnovne škole "Budrovci" koju pohađa oko 190 učenika, a Ministarstvo prosvjete i športa za njezino je uređenje dalo 8,1 milijun kuna.

O povijesti školstva u Budrovcima govorio je ravnatelj te škole Darko Špehar, koji je rekao kako ono počinje godine 1847.

Zgrada Osnovne škole izgrađena je i otvorena 1956., ali nikad u cijelosti nije dovršena. S obzirom na to da nije bila adekvatna za nastavu, u prosincu 2001. počela je cjelovita obnova četiriju učionica, a dograđene su još četiri, tako da Budrovci danas imaju jednu od najljepših i najopremljenihijih škola koju pohađa oko 190 učenika, rekao je ravnatelj Špehar.

Prema riječima ministra prosvjete Vladimira Strugara, u Osječko-baranjskoj županiji Ministarstvo prosvjete u posljednje je tri godine uložilo 95 milijuna kuna, te izgradilo i dovršilo dvanaest škola.

"U tom su vremenu na području Republike Hrvatske izgrađene 182 škole, ali to nisu jedini kapitalni projekti Ministarstva. Naime, naš je projekt i učenje stranog jezika od prvog razreda osnovne škole, te projekt provođenja pismenosti s obzirom na to da 19,5 posto stanovništva starijeg od 15 godina nema završenu osnovnu školu", rekao je Strugar.

(Hina) szup dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara