U Caritasovoj akciji "I sitno je bitno" prikupljeno oko 2,5 milijuna kuna

U HUMANITARNOJ akciji ´I sitno je bitno´, koju je u ožujku prošle godine pokrenuo Caritas, prikupljeno je 2.498.523 kune.

Građani su u poslovnicama Zagrebačke banke, Hrvatske pošte i Caritasa svih hrvatskih biskupija donirali preko 13,4 tone kovanica inozemnih valuta koje su uvođenjem eura povučene iz optjecaja.

Novac je nakon razvrstavanja upućen inozemnim bankama koje su protuvrijednost kovanica u eurima uplatile na račun Zagrebačke banke, a banka na kunski račun Caritasa.

Prikupljeni novac namijenjen je za pomoć napuštenoj djeci i djeci s posebnim potrebama, starijim i nemoćnim osobama, te siromašnim obiteljima za koje skrbi Caritas.

Novac će se podijeliti po biskupijama proporcionalno broju i kilaži pošiljaka koje su građani u određenim biskupijama donirali, tako da će preko 60 posto prikupljenog novca pomoći štićenicima zagrebačkog Caritasa.

Predstavnik Zagrebačke banke Davor Štefan i član Uprave Hrvatske pošte Božidar Sever uručili su danas u Caritasovom dječjem centru u Brezovici ček od 2.498.523 kune zahvalivši građanima koji su donirali novac i svima koji su sudjelovali u višemjesečnom sortiranju i prebrojavanju kovanica.

Ravnateljica Caritasa Jelena Brajša zahvalila je građanima na velikom odazivu, zbog čega se nekoliko puta morao produživati rok za prikupljanje kovanica.

Najviše je prikupljeno kovanica njemačke marke, austrijskog šilinga, talijanske lire i francuskog franka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara