U centru Novog Sada osvanule prijeteće poruke gejevima

U centru Novog Sada osvanule prijeteće poruke gejevima
Ilustracija: EPA

DANAS se u Novom Sadu održava prvi Gay Pride.

Uoči Povorke ponosa u centru grada osvanule su naljepnice s prijetećim porukama upućenim osobama homoseksualne orijentacije. Većina naljepnica zalijepljena je u okolici Trga Republike gdje će se Povorka i održati, no ima ih i u Dunavskom parku te u Dunavskoj ulici, javlja portal 021.

Međunarodni dan borbe protiv homofobije

Prvi novosadski Pride održat će se danas od 12 do 14 sati na Trgu Republike kako bi se obilježio 17. svibanj - Međunarodni dan borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije.

"Na našim objavama na društvenim mrežama će oni koji žele doći moći vidjeti i detaljnu mapu, a podsjećamo da je na ovakvim skupovima zabranjeno donošenje alkohola, pića, hrane, oružja i drugih nepredviđenih stvari zbog čega se i provodi pretres na ulazu. Također, dogovoreno je i da se ne smiju unositi transparenti veći od 2x1 metar i oni koji imaju poruke nasilja ili ugrožavanja bilo koje druge grupe", rekao je za 021 predstavnik novosadske LGBT udruge Izađi Filip Kocevski i pozvao sve da se pridruže Povorci i pokažu da je Novi Sad slobodan grad svih ljudi koji u njemu žive.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara