U centru Podgorice likvidirao poznanika metkom u potiljak pred očima sestre

GOTOVO nevjerojatan slučaj brutalne likvidacije metkom u potiljak dogodio se jučer u centru Podgorice oko 18 sati, kada je 22-godišnji Ivan Vujović ubio 38-godišnjeg Radomira-Raša Savovića ispred zgrade Televizije Crne Gore, pred očima mnogobrojnih svjedoka.

Razlog neobično brutalnog i hladnokrvnog ubojstva leži u tome što je Savović, inače vlasnik  budvanskog noćnog kluba “Stara Crna Gora” i lanca kladionica “Sistem”, prije nekoliko mjeseci nanio teške ozljede Vujoviću u jednoj općoj tuči u Budvi. Policija je u roku od petnaest minuta identificirala napadača, te krenula u potjeru koja još nije završila.    

Sestra podigla mrtvog brata

Likvidacija se dogodila u trenutku kada je Savović prelazio cestu hodajući prema sestri koja ga je čekala preko puta u automobilu. Vujović se odjednom našao iza Savovića i ispalio tri hica s leđa naočigled njegove sestre koja sve to gledala. Sestra Ratka prva je potekla u pomoć, te podigla svog okrvavljenog brata s pločnika, dok se ubojica dao u bijeg. Nažalost, Savović je preminuo na licu mjesta.

Prema pisanju podgoričkih Vijesti, Vujovića je u automobilu u pokrajnjoj ulici čekala njegova djevojka Ivana Bojanić, koja, čini se, nije znala i vidjela što je njen momak učinio nekoliko minuta prije. “Vozi me brzo u Donju Goricu”, bilo je sve što je ubojica rekao svojoj djevojci. U tom mjestu Vujović, naime, ima obiteljsku kuću. No, vrlo brzo se predomislio, te joj rekao da zaustavi automobil. "Moram izaći, nešto sam učinio", bilo je sve što joj je rekao prije nego ga je zadnji put vidjela kako bježi ulicama Podgorice. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je vidjela tijelo na cesti, djevojci je bilo jasno
 
Kada se vratila na mjesto odakle je krenula, sve joj je bilo jasno nakon što je vidjela policiju i pokriveno tijelo na ulici. Sama se prijavila, te rekla gdje je odvela svog momka. Crnogorska ju je policija zbog sumnje da je “pomagala osumnjičenom nakon izvršenja krivičnog djela” ipak zadržala u pritvoru.

Kako pišu Vijesti, razlog likvidacije star je nekoliko mjeseci kada su se Vujović i Savović zabavljali u jednom klubu u Budvi. Slali su jedan drugome piće, razgovarali i ništa nije ukazivalo da će doći do obračuna.

Izudarao ga radi djevojke

"Poslije brojnih tura alkohola, pred zoru, Savoviću je zasmetalo što djevojka koju je znao napušta lokal s Vujovićem. Krenuo je za njima, a potom nakon razmjene teških riječi, šakama i pištoljem izudarao Vujovića", kazao je novinaru Vijesti izvor u policiji. Isti izvor potvrdio je kako je Vujović tjednima prije prijetio likvidacijom, a kada je policija vidjela mrtvo tijelo Savovića na cesti, odmah je znala tko stoji iza toga.

I.Ć. 
Foto: Vijesti 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara