VIŠE INFORMACIJA BIT ĆE POZNATO NAKON OČEVIDA

U Čepinu poginula dva radnika, tri u bolnici, otrovao ih plin iz šahta

U Čepinu poginula dva radnika, tri u bolnici, otrovao ih plin iz šahta
Video: Davor Javorović/Pixsell Foto: Davor Javorović/Pixsell

KAKO nam je potvrđeno u osječkoj policiji, dva radnika su poginula, a tri je hitna pomoć prevezla u osječku bolnicu.

Nesreća se dogodila u Čepinu, a stradali su radnici lokalnih komunalnih službi. Poginuli su jedan djelatnik osječke tvrtke Vodovod-Osijek i jedan djelatnik čepinske komunalne tvrtke Urednost, a još trojica radnika (jedan iz Urednosti i dvojica iz Vodovoda) su ozlijeđena i nalaze se na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek.

Do nesreće je došlo u prepumpnoj stanici kanalizacije koja se nalazi na križanju ulica Papuk i Kalničke, potvrdio je Darijo Premec, glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske.

"Policijski službenici razgovaraju sa svjedocima, a očekujemo i izjave stručnjaka kako bismo utvrdili što se zaista dogodilo. Čim budemo znali više detalja, o tome ćemo obavijestiti javnost", rekao je Premec.

"Sa žalošću moramo priopćiti kako su Mario Horvat, djelatnik Urednosti d.o.o., i Danijel Franjić, djelatnik Vodovoda-Osijek d.d. preminuli u Čepinu 19. lipnja 2018. godine. Iako su u najkraćem vremenskom roku pristigli i hitna i vatrogasci, za dvojicu djelatnika nije bilo pomoći. Trojica djelatnika nalaze se na obradi u KBC Osijek. Izražavamo iskrenu sućut svim članovima obitelji tragično stradalih", objavljeno je na službenoj stranici općine Čepin.

Vjerojatno se otrovali plinom

Prema prvim informacijama s mjesta događaja jedan se radnik spustio u kanalizacijski šaht gdje mu je pozlilo, onda se spustio i drugi pa je i njemu pozlilo. Oba su umrla, vjerojatno od trovanja plinom.

Tada su im drugi krenuli u pomoć, i njima je pozlilo, ali su spašeni. Vatrogasci su izvlačili radnike iz kanalizacijskog šahta.

Na terenu se nalaze hitna pomoć, vatrogasci i policija, koja provodi očevid.

Kako neslužbeno doznajemo, jedan od poginulih radnika rođen je 1976. godine. Također, doznajemo kako je jedan od ozlijeđenih u dobrom zdravstvenom stanju, dok za druga dva radnika policija još nema informacija.

Do tragedije je došlo oko 11 sati kod križanja Kalničke ulice i ulice Papuk.

VIŠE INFORMACIJA BIT ĆE POZNATO NAKON OČEVIDA

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara