U četiri sata ujutro na Braču napadnuti mladi Srbi

U četiri sata ujutro na Braču napadnuti mladi Srbi
Screenshot: Google Maps

JUTROS oko 4 sata zaprimljena je dojava o narušavanju javnog reda i mira u Ulici hrvatskih velikana u Supetru na Braču, u kojem je sudjelovalo više osoba, objavila je policija.

Policijski službenici su upućeni na mjesto događaja. Utvrđeno je da je više osoba napalo skupinu od pet mlađih osoba (26-godišnjaka, 26-godišnjakinju, dvojicu 21-godišnjaka i jednog 22-godišnjaka), koje su tom prilikom lakše ozlijedili, piše policija.

Ubrzo nakon događaja u Supetru je uhićen 22-godišnjak zbog sumnje da je sudjelovao u napadu i tom prilikom ozlijedio 26-godišnjaka. Kod 22-godišnjaka je utvrđena alkoholiziranost te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Jutros oko 10 sati u Splitu je uhićen 19-godišnjak, također zbog sumnje da je sudjelovao u navedenom događaju te je priveden u službene prostorije.

Policija: Napadnuti su jer su Srbi

Također, policija je objavila kako se sumnja da su mladići napadnuti jer su srpske nacionalnosti.

"Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 22-godišnjaka je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede u pokušaju na štetu 26-godišnjaka, a tijekom večeri će biti predan pritvorskom nadzorniku. Osim kaznene prijave, protiv njega, kao i protiv 19-godišnjaka, podneseni su Optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije, s obzirom na to da je kriminalističkim istraživanjem utvrđena sumnja da su oštećeni napadnuti jer su se među njima nalazili pripadnici srpske nacionalnosti", objavila je policija.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja s ciljem pronalaska i procesuiranja ostalih sudionika događaja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara