U ČETVRTAK PROSVJED VOJVOĐANSKIH POLJOPRIVREDNIKA

Nezadovoljni vladinom agrarnom politikom poljoprivrednici sjeverne Vojvodine u četvrtak će blokirati sve najvažnije gradske i magistralne ceste u tom dijelu Pokrajine, uključujući i međunarodnu cestu BeogradBudimpeštu.

Blokada cesta počet će sutra točno u podne i trajat će 24 sata, a ukoliko Vlada Republike Srbije ne udovolji niti jednom njihovom zahtjevu prosvjedi će biti nastavljeni, poručili su nezadovoljni zemljoradnici.

Vojvođanski poljoprivrednici uputili su prije dva mjeseca srbijanskoj vladi zahtjev da im država pomogne u saniranju štete od suše koja se procjenjuje na šest milijardi eura.

Nakon sinoćnjeg sastanka s poljoprivrednicima ministar financija Božidar Đelić rekao je da Vlada nije u stanju pružiti onakvu pomoć kako je to učinjeno u drugim zemljama pogođenim sušom, jer nema dovoljno novca u proračunu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je dodao kako će Vlada ipak predložiti tri tipa mjera - novčanu pomoć za posjede gdje je šteta bila značajna, neki oblik razmjene iz robnih rezervi kojim bi se omogućila nesmetana priprava za sljedeću godinu, te osiguravanje "značajno većih sredstava" preko Fonda za razvoj za pristupačne kredite primarnim proizvođačima, osobito za kupovinu opreme za navodnjavanje.

Poljoprivrednici su odbili prijedloge ministra financija.

U akciju blokade cesta uključilo se više od 10 općina u Vojvodini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara