U četvrtak svečano potpisivanje zahtjeva za članstvo u EU

U četvrtak svečano potpisivanje zahtjeva za članstvo u EU
PREDSJEDNIK Republike Stjepan Mesić i predsjednik vlade Ivica Račan, uz nazočnost predsjednika Hrvatskog sabora Zlatka Tomčića, svečano će u četvrtak potpisati zahtjev za članstvo Hrvatske u Europsku uniju, priopćeno je u utorak iz vladina ureda za odnose s javnošću.

Zahtjev, što će ga hrvatski vrh potpisati u četvrtak u 13,15 u zgradi Vlade, premijer Račan će u petak u Ateni službeno predati svome kolegi po dužnosti Constatinosu Simitisu, čija zemlja predsjedava Europskom unijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon potpisivanja održat će se kratka prezentacija prigodnog CD-a koji je dio priloga zahtjeva za članstvo u Europskoj uniji, a zatim će Mesić, Račan i Tomčić dati izjave za medije, dodaje se u priopćenju.

Svečanom potpisivanju prisustovat će članovi vladine Radne skupine za pripremu hrvatskog zahtjeva za članstvo u EU: ministar vanjskih poslova Tonino Picula, ministar za europske integracije Neven Mimica, savjetnik predsjednika za vanjsku politiku Tomislav Jakić veleposlanik u Stalnoj misiji RH pri EU Vladimir Drobnjak, zamjenica ministra za europske integracije Mirjana Mladineo, te pomoćnice ministra za europske integracije Višnja Samardžija i Tamara Obradović.

Svečanom potpisivanju, kako se očekuje, prisustvovat će i čelnici parlamentarnih stranaka u Hrvatskom saboru.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara