U crkvi u SAD-u naoružani muškarac ubio troje, petero ozlijeđenih

NAORUŽANI je muškarac jučer upao u crkvu u jugozapadnom Missouriju, u kojoj su se na molitvi nalazili i njegovi rođaci, te je ustrijelio troje, a ozlijedio najmanje petero ljudi, prenosi CNN.

"Upao je u crkvu tijekom mise i počeo je pucati", rekao je Desiree Bridges, službenik zadužen za odnose s javnošću za područje grada Neoshoa, koji se nalazi južno od Joplina.

Šef policije Dave McCracken je za CNN rekao kako je ubijeno dvoje vjernika te pomoćni svećenik. AP navodi kako je ubijeni svećenik 44-godišnji Kernal Rehobson. McCracken je rekao kako se jedan od ozlijeđenih nalazi na operaciji, a drugo dvoje je već smješteno u bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naoružani je muškarac sa sobom imao tri vrste oružja, uključujući i 9-milimetarski poluautomatski pištolj. Djecu je zamolio da bez roditelja izađu iz prostorije. U trenutku dolaska policije, u crkvi je držao između 25 i 50 taoca. Nakon razgovora s pregovaračem, u trajanju između pet i 10 minuta, naoružani muškarac se predao policiji.

Identitet naoružanog muškarca koji se nalazi u pritvoru u zatvoru u okrugu Newton, još nije javno objavljen. Motivi ovog napada još nisu poznati.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara