KORONAVIRUS U SVIJETU

U Crnoj Gori najveći dnevni rast oboljelih od početka drugog vala

U Crnoj Gori najveći dnevni rast oboljelih od početka drugog vala
Ilustracija: EPA

CRNOGORSKI institut za javno zdravlje je potvrdio 57 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je najveći dnevni porast od početka drugog vala epidemije 14. lipnja.

U posljednja tri tjedna zarazilo se 396 osoba, od kojih su četiri preminule, a dvije su životno ugrožene, priopćio je Klinički centar u Podgorici.

U prvom valu, koji je trajao od sredine ožujka do početka svibnja, bilo je 324 zaraženih.  

Prva korona-free destinacija u Europi

Crna Gora se prva u Europi proglasila korona-free destinacijom, no nakon 42 dana bez novih slučajeva virus su donijeli građani koji su se nakon boravka u Srbiji vratili u zemlju preko Bosne i Hercegovine. Karantenu su izbjegli tako što graničnoj policiji nisu prijavili da su boravili u Beogradu.

Vlada je 1. lipnja otvorila granice za sve države koje su imale broj aktivnih slučajeva manji od 25 na 100 tisuća stanovnika.

Od 1. srpnja crnogorske granice otvorene su za sve državljane zemalja Europske unije i otada je u zemlju ušlo više od 350 tisuća putnika, objavila je policija.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara