U Crnoj Gori preminula druga žrtva koronavirusa

U Crnoj Gori preminula druga žrtva koronavirusa
Ilustracija: EPA

U CRNOJ Gori danas je preminula druga osoba kod koje je potvrđen koronavirus, objavile su tamošnje zdravstvene vlasti, pojasnivši da se radi o 79-godišnjem muškarcu koji je bio kronični srčani bolesnik.

U Kliničkom centru Crne Gore u kojem je pacijent preminuo liječi se trenutno 13 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa, od kojih je troje u jedinici intenzivnog liječenja.

U Crnoj Gori do sada je registrirano 85 slučajeva zaraze, a u posljednja 24 sata samo jedan novi, dok se pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom nalazi 6278 osoba.

Među osobama koje se nalaze u samoizolaciji su i svi liječnici s odjela kirurgije i ginekologije bolnice u Baru, nakon što je kod jednog od liječnika te bolnice potvrđen  koronavirus.

Njihova zamjena stigla je iz Kliničkog centra Crne Gore.

"Vladamo situacijom"

Šef kriznog medicinskog stožera Ranko Lazović najavio je da će za dva dana u Bamaks areni u Podgorici biti otvorena privremena bolnica za lakše pacijente oboljele od koronavirusa, koja će imati 144 kreveta.

Crnogorski premijer Duško Marković u novom obraćanju građanima rekao je da Crna Gora za sada vlada situacijom, ali da najteži dani u borbi protiv koronavirusa tek predstoje.

Istaknuo je da "čitav svijet, pa i stručna javnost, cijeni kako je mala Crna Gora reagirala i kako se odupire ovoj globalnoj prijetnji".

Ipak, kako je rekao Marković, podatak da je Crna Gora blizu 90 potvrđenih slučajeva upozorava da se mora djelovati još odlučnije, bolje i snažnije.

"U Crnoj Gori imamo 620 tisuća stanovnika. Hoćemo da nas ima više, a ne manje i zbog toga će vlada dosljedno osigurati provođenje svih uredbi i mjera kako ne bismo ugrozili pravo na zdrav život i budućnost naših građana", istaknuo je Marković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara