U diskoteci "pao" s travom pa mu u kući pronašli plantažu marihuane

PROVEDENA je kriminalistička obrada nad 45-godišnjakom kojeg se tereti za zlouporabu opojnih droga. Nakon što je u zagrebačkoj diskoteci "pao" sa 1,5 grama trave, u njegovoj kući je policija pronašla cijelu plantažu marihuane, izvijestila je PU zagrebačka.

Prema policijskom izvješću, 45-godišnjak je 3. studenog, oko 1.50 sati, u diskoteci na području Jaruna, zatečen u neovlaštenom posjedu 1,5 grama marihuane nakon čega je nad njim provedena kriminalistička i prekršajna obrada.

Operativnim radom i prikupljenim obavijestima na terenu, policijski su službenici došli do saznanja da osumnjičeni u svom stanu na području Svete Nedelje proizvodi marihuanu, tzv. "skunk", navodi policija.

Zasadio 107 sadnica marihuane

U srijedu, 28. studenog, temeljem naloga Županijskog suda pretražena je kuća u Strmcu, u kojoj se nalaze dva odvojena laboratorija za proizvodnju, uzgoj i prihranu marihuane. Pronađeno je ukupno 107 sadnica indijske konoplje veličine od 25 do 120 centimetara, zasađene u plastične posude te oko 2,5 kilograma (2569,7 grama) marihuane.

Daljnjom je pretragom, u kuhinji, na frižideru, pronađena PVC vrećica ispunjena s oko 35 grama droge amfetamin, tzv. "speeda", a na perilici posuđa pronađena je digitalna vaga s tragovima navedene droge. Također su pronađene digitalne vage za precizno mjerenje težine.

U oba laboratorija pronađena su četiri komada natrijevih žarulja sa sjenilima i električne sklopke za paljenje natrijevih žarulja, 26 komada fluo cijevi, tri ventilatora, prijenosni uređaj kao i drugi potrebni pribor. Količina stabljika indijske konoplje nedvojbeno ukazuje da je droga bila namijenjena daljnjoj preprodaji na ilegalnom tržištu, navodi policija.

Protiv 45-godišnjaka je podignut zahtjev za pokretanjem prekršajnog postupka te kaznena prijava, uz koju je odveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

I.M.
Foto: MUP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara