U Đakovu Međunarodni simpozij pastoralnih teologa

Teologija u Đakovu i Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizatori su trodnevna Međunarodnog simpozija pastoralnih teologa koji je danas počeo u Velikoj dvorani Središnje biskupijske knjižnice i arhiva u Đakovu. L

Skup je priređen u povodu 125. obljetnice smrti dr. Jeronima Andrića, pisca prvog udžbenika za pastoralnu teologiju na hrvatskome jeziku.

Simpozij je okupio teologe iz Austrije, Njemačke, Češke, Slovenije, Italije, Madžarske, Ukrajine, Irske, Srbije i Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Nakon pozdravnih riječi đakovačkog i srijemskog biskupa msgr. dr. Marina Srakića i dekana teoloških učilišta iz Zagreba, Sarajeva, Ljubljane i Đakova, teolozi su prvi dan, predstavivši rad dr. Jeronima Andrića, raspravljali o pastoralnoj teologiji u današnjoj Europi i odnosu pastoralne teologije prema suvremenom crkvenom i društvenom razvoju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simpozij se nastavlja sutra raspravom o temama "Diskrepancija između naviještene i življene vjere" i "Doprinos pastoralne teologije ujedinjenju Europe".

Skup završava u subotu, 9. listopada, a sudionici će posjetiti mjesta u istočnoj Hrvatskoj Vinkovce, Vukovar, Osijek te Baranju i Kopački rit.

(Hina) xsžup ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara