u drenovcima se nastavlja provedba programa pomoći starijim osobama

U suradnji s Državnim zavodom za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži Vukovarskosrijemske županije i drenovačke općine i iduće će se godine u toj općini na hrvatskojugoslavenskobosanskohercegovačkoj tromeđi nastaviti provedba pilotprojekta pomoći osobama treće životne dobi.L

Na sastanku članova Povjerenstva za praćenje i provedbu programa pomoći osobama starije životne dobi u općini Drenovci, kojemu je bila nazočna i ravnateljica Državnog zavoda za zaštitu obitelji, materinstva i mladeži dr. Adinda Dulčić, istaknuto je kako je za provedbu programa u 2003. potrebno oko 600.000 kuna.

Po riječima koordinatorice programa Sandre Pavlović najvećim dijelom novac je osiguran, a s Ministarstvom rada i socijalne skrbi pregovara se o uključenju u provedbu programa.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program pomoći osobama treće životne dobi u drenovačkoj općini pokrenut je u početku ove godine kao pokusni projekt u Hrvatskoj, a obuhvaća 143 staračka kućanstva u pet naselja te općine.

Program provodi 13 djelatnica koje svaki dan posjećuju korisnike programa, pomažući im obavljati kućanske i druge poslove.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara