U Drnišu dan zahtjev za proglašenje elemetarne nepogode zbog požara

ZBOG nastale štete u požaru velikih razmjera koji je jučer poslijepodne zahvatio miljevačka sela Kaočine, Širitovce, Ključ i Karalič, kao i područje susjednog Trbounja, drniški gradonačelnik Ante Dželalija zatražio je od šibensko-kninskog župana Duje Stančića da proglasi stanje elementarne nepogode.

U svom zahtjevu Dželalija navodi kako je požar koji još uvijek prijeti miljevačkim naseljima, već nanio veliku štetu tamošnjem stanovništvu, najviše na vinogradima i voćnjacima, a izgorjela su i dva gospodarska objekta.

U požaru, koji još nije ugašen, izgorjelo je i desetak drvenih električnih stupova pa je dio miljevačkog područja bez struje.

Noćas jedan sat iza ponoći održana je izvanredna sjednica Gradskog poglavarstva Drniša kako bi se organiziralo stanovništvo i pomoglo gasiteljima u sprječavanju širenja požara i čuvanju opožarenih područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako na drniškom području i dalje puše jaka bura, požar je još aktivan i u njegovom gašenju sudjeluje 90-ak vatrogasaca, kojima su se pridružila i dva kanadera. Jedan dio vatre krenuo je prema kanjonu Čikole, miniranom području pa tu dvadesetak vatrogasaca sprječava njegovo širenje prema zaseocima Vlajićima, Malenicama i Bačićima.

Istodobno gori na potezu između sela Karaliča i Kaočina gdje je na terenu 70 gasitelja. Uz pripadnike drniške Javne vatrogasne postrojbe i DVD u gašenju sudjeluje i 50-ak vojnika iz Divulja i članova interventne jedinice Državne uprave za spašavanje kojima su se poslije 10,30 sati pridružila i dva kanadera.

Iako je tijekom noći vatra bila stavljena pod kontrolu, zbog jakog vjetra ponovo se jutros rasplamsala, a kako trenutačno gori na više mjesta, od kojih su neka i minirana još se ne može reći koliko je opožareno područje, kaže zapovjednik JVP Drniš Ivo Bilić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara