KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

U Dubrovniku jedan novozaraženi, ukupno 32

U Dubrovniku jedan novozaraženi, ukupno 32
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

U DUBROVAČKO-NERETVANSKOJ županiji u nedjelju je zaraza koronavirusom potvrđena jednoj osobi, supruzi muškarca koji se jučer pokazao pozitivnim na virus, a za oboje se još utvrđuje kako su se zarazili u županiji koja trenutno bilježi ukupno 32 oboljelih.

Županijski stožer civilne zaštite izvijestio je da je od ukupno oboljelih njih osmero hospitalizirano, dvije osobe su izliječene, a 20 ih je u samoizolaciji.

Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić izrazio je zadovoljstvo što je za nekoliko zdravstvenih djelatnika utvrđen negativni nalaz na virus pa su se iz samoizolacije vratili na posao.

Lakić je napomenuo kako je pojačano testiranje zdravstvenih djelatnika, a svi koji u 14 dana samoizolacije ne razviju simptome bolesti te im se i drugi nalaz pokaže negativnim, vraćaju se na posao.

Dodao je kako u Splitu još nisu spremni za primanje uzoraka iz Dubrovnika pa je dogovoreno da od sljedećeg tjedna s testiranjem počne županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo.

"Vidjet ćemo koliko će oni testova moći obrađivati pa budu li u mogućnosti, slat ćemo njima, a ne u Zagreb", najavio je Lakić.

Ravnatelj dubrovačke Opće bolnice Marijo Bekić izjavio je kako je jedna hospitalizirana pacijentica u teškom stanju. Intubirana je i smještena na intenzivno liječenje, a njen premještaj u Regionalni respiratorni centar Križine u sastavu splitskog KBC ovisi o liječničkoj procjeni koliko je stabilna za taj transport.

Zbog pogoršanog stanja u subotu popodne intubirane su i dvije starije osobe koje se prevezene u splitski KBC te spojene na respirator.

Načelnik županijskog stožera Joško Cebalo naveo je kako su od početka pandemije na analizu poslana 223 uzorka, od kojih su 32 pozitivna. Dodao je kako u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan slučaj kršenja mjere samoizolacije, a u karanteni su dvije osobe, hrvatski državljanin i grčka državljanka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara