u dubrovniku otvoren međunarodni filmski festival

Europskom premijerom filma "Callas forever", talijanskog redatelja Franca Zeffirellia (1923.), u kinu "Slavica" u Dubrovniku, večeras je otvoren prvi međunarodni filmski festival koji će trajati do 1. lipnja. L

Tijekom četiri festivalska dana u četiri različita prostora - kinematografima "Slavica", "Jadran" i "Sloboda" te u tvrđavi Revelin bit će prikazano ukupno 56 filmova - od toga 16 igranih, 10 dokumentarnih i 30 kratkih.

Bit će dodijeljene i nagrade za najbolji igrani film, najbolji kratki dokumentarni film, najbolji kratki film i najbolji dugometražni film.

Također, bit će dodijeljene i nagrade Libertas i Argosy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nagradu Libertas ove godine dobit će glumica Deborah Kara Unger za svoje uloge u nezavisnim filmovima i svoj doprinos filmovima koji postavljaju nove granice u filmskoj industriji.

Nagrada Argosy pripast će mladom glumcu Jonathanu Tuckeru.

Uz više od 20 režisera i producenata te spomenute glumce, Debore Kare Unger i Jonathana Tuckera, u Dubrovnik su pristigli i Thomas Golubic, DJ senzacija iz Los Angelesa i fantastične zvijezde Travellinge Wonder Showa, Clairelise i mađioničar Christofer Wonder.

Filmski festival u Dubrovniku završit će u nedjelju 1. lipnja filmom "Miranda", u režiji Marca Mundena, a u kojem glume Christina Ricci, John Hurt i John Simm.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara