U Dubrovniku zasjeda odbor za kontrolu zračne plovidbe NATO-a

U DUBROVNIKU je danas počela plenarna sjednica Odbora za kontrolu zračne plovidbe NATO-a (NATMC) na kojoj sudjeluje 80 predstavnika iz 16 zemalja.

Domaćini skupa su Ministarstvo obrane, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, Ministarstvo pomorstva, prometa i veza i Hrvatska kontrola zračne plovidbe, a u radu skupa sudjeluje predsjednik Odbora za kontrolu zračne plovidbe NATO-a Luc Robin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatska sudjeluje u radu NATMC-a i njegovih radnih skupina od primitka u "Partnerstvo za mir" u svibnju 2000., stječući znanja i iskustva koja NATO primjenjuje u vojnom zračnom prometu, upravljanju zračnim prostorom i prometom, službama kontrole leta te znanja potrebna za modernizaciju komunikacijske, navigacijske i nadzorne zrakoplovne otpreme.

Kako je na konferenciji za novinare istaknula pomoćnica ministrice obrane Jelena Grčić-Polić, bitan čimbenik sudjelovanja u radu Odbora jest mogućnost da Hrvatska prikaže dosege u upravljanju zračnim prostorom te suradnja zemalja partnera u približavanju NATO-u.

Na skupu će se do 2. svibnja, među ostalim, raspravljati o normalizaciji zračnog prometa u jugoistočnoj Europi i pitanjima vezanim uz terorizam.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara