U dvije prometne nesreće u Kanadi sudjelovalo preko stotinu automobila, četvero mrtvih

U PETAK su se u Kanadi dogodile dvije teške prometne nesreće u kojima je ukupno sudjelovalo više od 120 automobila, a poginule su četiri osobe.

U prometnim nesrećama poginuli su 40-godišnjak i njegova dvogodišnja kćerka, 50-godišnjak i jedan 41-godišnjak, piše Ottawa Sun.

U prvom lančanu sudaru, do kojeg je došlo na autocesti nedaleko Ottawe, sudjelovalo je između 60 i 80 autmobila. U sudaru su poginule tri osobe, a tridesetak ih je ozlijeđeno. Osim automobila u nesreći je sudjelovalo i 5 kamiona tegljača. Čak 20 sati trebalo je policiji i vatrogascima da raščiste autocestu od slupanih automobila, a prema riječima onih koji su se našli na mjestu nesreće tako tešku nesreću nisu vidjeli u posljednjih 20-ak godina.

Druga prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo 60 automobila dogodila se 50 kilometara istočno od Montreala. U njoj je poginula jedna osoba a četrdesetak ih je ozlijeđeno.

Prema prvim informacijama do obiju prometnih nesreća došlo je zbog snijega koji je padao tako jako da je vidljivost bila nikakva, no policijski službenici vjeruju kako vozači automobila niti brzinu nisu prilagodili uvjetima na cesti.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara