U eksploziji u kineskoj tvornici kemikalija 19 mrtvih, 12 ranjenih

U eksploziji u kineskoj tvornici kemikalija 19 mrtvih, 12 ranjenih
Foto: Hina

U EKSPLOZIJI u kineskoj tvornici kemikalija poginulo je 19, a ranjeno 12 osoba, u posljednjoj u nizu nesreća koje su u proteklih godinu dana natjerale najvećeg svjetskog proizvođača kemikalija na pooštravanje sigurnosnih mjera u industriji.

Još nije poznat uzrok eksplozije u četvrtak navečer u tvornici Yibin Hengda Technology u industrijskom parku nekoliko sati jugoistočno od Chengdua, glavnog grada jugozapadne kineske provincije Sečuan, priopćile su lokalne vlasti.

Požar izazvan eksplozijom ugašen je do 23:30. Ozlijeđeni su stabilno te je pokrenuta istraga, prenijela je državna novinska agencija Xinhua.

Tvrtka, koja proizvodi kemikalije za prehrambenu i farmaceutsku industriju, nije odgovorila na pozive Reutersa radi dodatnih informacija.

Snažan kineski gospodarski rast tijekom protekloga desetljeća rezultirao je nizom industrijskih nesreća, a nekoliko velikih incidenata u rudnicima i kemijskim postrojenjima u proteklih je godinu dana dovelo do pooštravanja sigurnosnih provjera u industriji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara