U Eritreji oslobođeni Britanci oteti u Etiopiji

U Eritreji oslobođeni Britanci oteti u Etiopiji

MARGARET BECKETT, britanska ministrica vanjskih poslova, je danas objavila kako je pet građana Velike Britanije koji su nedavno bili oteti za vrijeme izleta u Afarskoj depresiji na granici Etiopije i Eritreje, od danas na slobodi.

Pet Britanaca, za koje neki izvori navode da su bili članovi osoblja britanskog veleposlanstva u Adis Abebi, su se zaputili u Afar, sjevernu regiju Etiopije kako bi razgledalo pustinjsko područje poznato po nekim od najživopisnijih prirodnih pejzaža na svijetu.

Međutim, to je područje isto tako poznato i po banditizmu, ali i po blizini granice s Eritrejom koja je od 1998. do 2000. godine vodila krvavi rat s Etiopijom.

Otmica je izazvala veliku napetost u odnosima dvoje susjeda, s obzirom da je Etiopija za nju optužila eritrejsku vojsku. Svjedoci su, pak, tvrdili da su otete osobe odvedene preko granice u Eritreju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ti su navodi danas potvrđeni, s obzirom da Beckett tvrdi da se oslobođeni Britanci nalaze u skrbi britanskog veleposlanstva u Asmari, glavnom gradu Eritreje. Prema riječima britanske ministrice, bivši taoci su u dobrom stanju.

Međutim, također je izrazila zabrinutost za 17 etiopskih državljana koji su bili pratnja otetim Britancima, i o čijoj se sudbini danas ništa ne zna.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara