U Francuskoj prodan milijunti "Da Vincijev kod"

KNJIGA Dana Browna "Da Vincijev kod", trenutno jedna od najpopularnijih u svijetu, prodana je u Francuskoj u milijun primjeraka, objavio je francuski izdavač.

Brownov bestseller je priča o potrazi Roberta Langdona, stručnjaka za simbologiju s Harvarda, koji za vrijeme svog službenog posjeta Parizu saznaje da je u Louvreu ubijen vremešni kustos, a pokraj njegova leša pronađen zagonetni kod.

Pokušavajući riješiti bizarnu zagonetku, Langdon i sposobna francuska kriptologinja Sophie Neveu polako shvaćaju da su tragovi rješenja skriveni u djelima Leonarda da Vincija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Roman Da Vincijev je kombinacija trilera, eseja o povijesti umjetnosti i religijskog simbolizma - tajnovita ubojstva, fascinantne ezoterije, nastajale tijekom povijesti Zapada, narav osmjeha Mona Lise i tajne Svetoga Grala.

Francusko se izdanje pojavilo na policama u knjižarama u ožujku i prodaja je nedavno prešla brojku od milijun primjeraka, objavio je izdavač Lattes.

Od početka prodaje u SAD-u u ožujku 2003. godine, više od 15 milijuna kopija prodano je diljem svijeta, od toga deset milijuna u Americi.

Knjiga će biti prebačena na veliki ekran, a snimanje bi trebalo početi 2005. godine. Langdona će glumiti Tom Hanks, a film režirati Ron Howard. Trebao početi prikazivati u svibnju 2006. godine.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara