U Galeriji "Kristofor Stanković" otvorena izložba "Moj kvart u novom stoljeću"

IZLOŽBA "Moj kvart u novom stoljeću" otvorena je večeras u galeriji "Kristofor Stanković" u Starogradskoj vijećnici u Zagrebu.

Riječ je o izložbi koja je grad Zagreb predstavljala u Grazu, Europskom gradu kulture 2003., od 13. svibnja do 16. lipnja ove godine. Izložba je u Grazu bila postavljena pod nazivom "Zagreb - naš susjed", istaknula je koordinatorica projekta Jasmina Serdar.

Izložba dječjih radova govori kako djeca i mladi razmišljaju o izgledu svoje četvrti u budućnosti, a to su izrazila maketama, fotografijama, fotomontažama, obojenom klupom, likovima iz prošlosti (lutke koje predstavljaju Augusta Šenou, Mariju Jurić-Zagorku, groficu Uršulu i sl.).

Tu je i, kako kaže Serdar, arhitektonska intervencija, odnosno nacrt "Moj trg budućnosti" kojim djeca i mladi žele pokazati kakav bi željela trg u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Cijeli je projekt plod nesputane mašte i realnih želja djece i mladih za promjenama u gradu u kojemu žive, uče i igraju se. To je izmaštan, ali moguć Zagreb", naglasila je, otvarajući izložbu predsjednica Skupštine grada Zagreba Morana Paliković-Gruden.

Projektu "Moj kvart u novom stoljeću" pridonijeli su: Narodno Sveučilište Sesvete, Narodno Sveučilište Dubrava, Centar mladih Ribnjak, Centar za kulturu i obrazovanje Zagreb, Kulturno-informativni centar, Međunarodni centar za usluge u kulturi, Centar za kulturu i film August Cesarec, Centar za likovni odgoj grada Zagreba, Centar za kulturu Novi Zagreb, Centar za kulturu Trešnjevka, Centar za kulturu Susedgrad, Dječji vrtić Trešnjevka, Centar za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj, te osnovne škole: Rudeš, Ljubljanica, Voltino, Kralja Tomislava, Augusta Šenoe, Horvati, Bartola Kašića, Nikole Tesle, Stenjevec, Luka I, Luka II, Sesvete, Ivana Filipovića, Šestine, Gračani, Gustava Krkleca, Nad lipom, Matije Gupca, Jure Kaštelana i Petra Zrinskog, te gimnazije Tituša Brezovačkog i Lucijana Vranjanina.

Izložba je otvorena četrnaest dana.

(Hina) sdju sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara