U gašenju požara na Braču i jutros sudjelovale hrvatske zračne snage

U gašenju požara na Braču i jutros sudjelovale hrvatske zračne snage
Ilustracija: Duško Jaramaz/Pixell

U GAŠENJE požara na Braču, na području Milne kod rta Ražanj, jutros se uključio i jedan airtractor protupožarne eskadrile iz baze u Zemuniku

Kako je priopćeno iz MORH-a, na istom požarištu zračne snage djelovale su i jučer s tri protupožarna aviona i ostvarile oko 13 sati naleta, pri čemu je na požarište izbačeno oko 1000 tona vode.

Vatrogasci se s požarom na nepristupačnom i minski sumnjivom terenu bore od subote popodne. Iako je vatra tijekom nedjelje bila stavljena pod kontrolu, jučer je na istom području ponovno planulo. Riječ je o mjestu gdje su u vrijeme Domovinskog rata bile smještene hrvatske mornaričke snage iza kojih je ostalo oružje. 

U ovogodišnjim akcijama gašenja požara sveukupno su zračne protupožarne snage ostvarile više od 200 sati naleta

Od početka godine pripadnici zračnih protupožarnih snaga su, zaključno s 1. lipnja, sudjelovali u gašenju 72 požara, 24 u Splitsko-dalmatinskoj, 23 u Šibensko-kninskoj, 18 u Zadarskoj, šest u Dubrovačko-neretvanskoj i jednog u Primorsko-goranskoj županiji. U ovogodišnjim akcijama gašenja požara sveukupno su zračne protupožarne snage ostvarile više od 200 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 8100 tona vode, priopćio je MORH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara