U Genovi od 7. do 9. siječnja međunarodna konferencija o djeci Mediterana

U GENOVI, europskom gradu kulture 2004. godine, od 7. do 9. siječnja održat će se međunarodna konferencija o djeci na temu "Djeca Mediterana zdravlje, kultura i uvjeti života u gradu", priopćeno je iz Klinike za dječje bolesti u Zagrebu.

Cilj je konferencije pojačati senzibilitet društva za mnogobrojne probleme djece na sredozemnom području. Očekuje da će na njoj govoriti predsjednik Europske komisije Romano Prodi, te donošenje posebne rezolucije o djeci Mediterana.

Na konferenciji će osim političara raspravljati i stručnjaci, i to posebno o promicanju zdravlja, međukulturalnoj suradnji i uvjetima života u gradovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U ime Hrvatske sudjelovat će predsjednik Hrvatskog pedijatrijskog društva Josip Gregurić koji će predavati o hrvatskim iskustvima u provedbi tri programa za koje su organizatori iskazali zanimanje.

Program "Gradovi i općine - prijatelji djece" obuhvaća 54 grada i općine, a posebno su u njegovoj provedbi napredovali naši sredozemni gradovi Rijeka, Opatija i Dubrovnik.

Program "Za osmjeh djeteta u bolnici" obuhvaća sve dječje odjele u Hrvatskoj u cilju veće humanizacije bolničkih sredina u kojima borave djeca.

Treći program "Zdravstvena knjižica djeteta" provodi se u jedanaest županija Hrvatske, a predstavlja suvremeni način praćenja rasta i razvoja djece.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara