U Gospiću privedena dvojica muškaraca zbog sumnje za iznudu pod prijetnjom "likvidacije"

ISTRAŽNOM sucu Županijskog suda u Gospiću večeras su zbog sumnje da su počinila kažnjivo djelo iznude sprovedena dvojica muškaraca kojima je nakon ispitivanja određeno 48-satno zadržavanje.

Gospićko-senjskoj Policijskoj upravi dojavljeno je da je nepoznati počinitelj od privatnog poduzetnika više puta telefonski iznuđivao sto tisuća kuna prijeteći da će likvidirati njega i obitelj, izvijestila je ta PU.

Djelatnici PU-a u suradnji s Istražnim centrom Županijskog suda u Gospiću i Županijskim državnim odvjetništvom nakon izvida, koji je počeo 30. listopada, večeras su uz kaznenu prijavu za iznudu istražom sucu sproveli dvije osobe iz Gospića u dobi od 26 godina.

Pritvor za iznuđivače

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Gospiću prihvatilo je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva i odredilo pritvor za dvojicu muškaraca A. R. i Ž. M., obojicu u dobi od 26 godina iz Gospića, koji su optuženi za kažnjivo djelo iznude u pokušaju.

Po riječima predsjednice gospićkog Općinskog suda Karmele Banić, okrivljenicima se stavlja na teret da su od jednog gospićkog poduzetnika ucjenom u više navrata tražili veći novčani iznos prijetivši njemu i obitelji likvidacijom.

Ta su dvojica istražnom sucu Županijskog suda u Gospiću privedena sinoć. Gospićko-senjskoj PU dojavljeno je da je nepoznati počinitelj od privatnog poduzetnika više puta telefonski iznuđivao 100 tisuća kuna prijeteći da će likvidirati njega i obitelj, priopćila je sinoć ta PU.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara