U Grubišnom Polju susjedske svađe rezultirale ubojstvom

JUČER je u mjestu Pavlovac kod Grubišnog Polja, oko 14.55 sati, 40-godišnji hrvatski državljanin, hicem iz automatske puške ubio 69-godišnjeg Savu Nedeljkova, izvijestila je danas PU bjelovarsko-bilogorska.

Do ubojstva je došlo kada je 40-godišnjak iz blizine ispalio jedan hitac Nedeljkovu u vrat, u trenutku kada je Nedeljkov izlazio iz kuće. Nastrijeljeni Nedeljkov je na mjestu događaja preminuo.

Po dolasku policije na mjesto događaja, počinitelj je zatečen u putnom jarku ispred kuće te se odbijao predati. Oko 16.10 počinitelj je ustao iz jarka i krenuo cestom, nakon čega su mu policijski službenici zapovjedili da odbaci oružje, što je i učinio. Nakon toga je uz uporabu sredstava prisile uhićen i priveden u PP Grubišno Polje radi provođenja kriminalističke obrade.

Prema policijskom priopćenju, 40-godišnjak je inače osoba lišena poslovne sposobnosti, koja je od strane Centara za socijalnu skrb privremeno udomljena u obitelji čija je kuća susjedna kući ubijenog Nedeljkova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema trenutno prikupljenim informacijama, motiv ubojstva je najvjerojatnije verbalno zlostavljanje počinitelja od strane Nedeljkova.

Mrtvo tijelo ubijenog Nedeljkova prevezeno je na patološki odjel Opće bolnice Bjelovar, gdje će se prema naredbi istražne sutkinje danas biti izvršena obdukcija.

Osumnjičeni će tijekom današnjeg dana, nakon završetka kriminalističke obrade, uz kaznenu prijavu biti priveden u Istražni odjel Županijskoga suda u Bjelovaru.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara