U gustoj šumi kod Istre pronađen mrtvi migrant

U gustoj šumi kod Istre pronađen mrtvi migrant
Ne radi se o fotografiji potrage o kojoj se piše u tekstu Ilustracija: HGSS

TIJELO mlađeg muškarca, za kojega policija pretpostavlja da je migrant za kojim se tragalo, nađeno je u utorak na nepristupačnom šumskom predjelu Vodni dol, na oko 1000 metara nadmorske visine, priopćeno je iz primorsko-goranske Policijske uprave.

Potraga je pokrenuta nakon što je na području mjesta Žejane u noći 5. veljače zatečen državljanin Sudana u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice prema Sloveniji. On je policiji kazao da je na tom području drugi migrant kojem je potrebna pomoć.

U potragu su se uključila 22 policijska službenika, 11 pripadnika HGSS-a iz Rijeke i Pule sa psima tragačima, terenskim vozilom i opremom za pretragu terena, šest vatrogasaca iz Opatije s dva psa tragača te predstavnik Šumarije Opatija. Tragalo se na području Žejana, Lisine i Veprinca na sjeveroistočnim obroncima Učke i Ćićariji do mjesta Dol u Istarskoj županiji. Tijelo su našli policijski službenik i član Hrvatske gorske službe spašavanja u pratnji psa tragača u utorak oko 15 sati.  

Tijelo mlađeg muškarca prevezeno je u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci radi obdukcije, odnosno utvrđivanja točnog uzroka smrti i identiteta.

Sudanac je prekršajno procesuiran prema Zakonu o strancima, navodi se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara