U Hrvatskoj pet osoba teško i 13 lakše ozlijeđeno

OD 27. prosinca do 2. siječnja od posljedica pirotehničkih i ubojitih sredstava u Hrvatskoj je pet osoba teško i 13 lakše ozlijeđeno, među kojima je sedmero djece mlađe od 14 godina i dvoje maloljetnika, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP).

U MUP-u kažu da su zadovoljni što u tom razdoblju, u nastavku akcije ´Mir i dobro´ u kojoj je policija radi što boljeg stanja javnog reda i mira i opće sigurnosti građana provela više preventivnih postupaka, nije bilo smrtno stradalih od ubojitih sredstava.

Akcija ´Mir i dobro´ nastavlja se do 16. siječnja.

MUP izražava žaljenje zbog pet teških tjelesnih ozljeda što su u proteklih tjedan dana izazvane ispaljivanjem pirotehničkih sredstava i ubojitim oružjem.

Po jedna ozljeda izazvana je bacanjem petarda na području djelovanja sisačko-moslavačke i bilogorsko- podravske, jedna aktiviranjem za sada nepoznate eksplozivne naprave na području krapinsko-zagorske, jedna zbog pucnjave iz nepoznata oružja na području šibensko-kninske i jedna zbog nestručne uporabe pištolja na području požeško-slavonske Policijske uprave.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara